sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Kirsti Taattolalle Suomen valkoisen ruusun ritarikunnan ansioristi

Tasavallan presidentti on myöntänyt Kirsti Taattolalle Suomen valkoisen ruusun ritarikunnan ansioristin itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 2012. Ansiomerkki luovutettiin Kirstille 11. tammikuuta eläkkeellelähtöjuhlassa hänen työpaikallaan Maatalousyrittäjien työterveyshuollon keskusyksikössä, Mytkyssä.

”Oli se hieno yllätys”, Kirsti kertoi. ”Tuntuu todella hyvältä ja annan tälle todella paljon arvoa.”


Ansiomitali myönnettiin merkittävästä maa- ja metsätalouden työsuojelu- ja työterveystoiminnan eteen tehdystä työstä. Kirsti toimi vuodesta 1999 lähtien Maatalousyrittäjien työterveyshuollon keskusyksikössä, Mytkyssä, josta hän jäi eläkkeelle loppuvuodesta 2012 vanhemman asiantuntijan tehtävistä.

Kirsti kertoo, että hänen isällään Martti Sipilällä oli voimakas vaikutus siihen, että hänkin päätti lähteä opiskelemaan maa- ja metsätaloustiedettä ja että hän päätyi työskentelemään maa- ja metsätalouden työsuojelu- ja työterveystoiminnan saralla. Työssään Työtehoseurassa Martti Sipilä oli erittäin kiinnostunut työn järkiperäistämisestä. Kirsti muistelee isä-Martin ja isoisä-Kustaan kertomuksia. ”Isä kertoi, miten oli navetalla pudottamassa heiniä. Kustaa kuitenkin kärsi heinäpölystä, joten Martti oli tehnyt säkeistä putken, jota pitkin heinät oli hyvä pudottaa alas niin, ettei heinäpöly levinnyt navettaan. Olipa isä kerran pudonnut ylhäältä, onneksi säkkiputkeen, joten selvisi pahasta tilanteesta ilman äkkipudotusta.”

Kirstillä on ollut myös useita luottamustoimia, jotka otettiin huomioon ansiomerkkiä myönnettäessä:
> Akaan Sipilän sukuseuran hallituksen puheenjohtaja (2007-2012),
> Pohjois-Savon Agronomiyhdistyksen sihteeri, rahastonhoitaja sekä puheenjohtaja,
> Nilsiän luonnonsuojeluyhdistyksen hallituksen jäsen (2000-) sekä varapuheenjohtaja (2012-),
> Nilsiän seurakunnan kirkkoneuvoston jäsen (2011-2012) sekä kirkkovaltuuston jäsen (2011-),
> Vuotjärven kylätoimikunnan jäsen

Sukuseuran hallitus onnitteli hallituksensa jäsentä sekä entistä puheenjohtajaansa kukkasin hallituksen kokouksessa 12. tammikuuta.

1 kommentti:

Risto kirjoitti...

Onnittelut pikkusiskolle ansiomitalista!