perjantai 26. lokakuuta 2012

Mari Raininko Akaan Sipilän sukuseuran uudeksi puheenjohtajaksi


Mari Raininko (vasemmalla) vastaanottaa puheenjohtajan tehtävät sukuseuran edelliseltä puheenjohtajalta Kirsti Taattolalta (oikealla).

Mari Raininko valittiin kesän kokouksessa Akaan Sipilän sukuseuran uudeksi puheenjohtajaksi. Esitimme uudelle puheenjohtajalle muutaman kysymyksen.Kerro itsestäsi, mitä kautta kuulut Akaan Sipilän sukuun?

Olen Kustaa Vasiliuksen sukuhaarasta. Isäni on Antti Sipilä ja vaarini Väinö Sipilä.

Asun Kärkölässä, Suivalassa, jonne vaari muutti vuonna 1937. Viljelemme siellä mieheni Tepon kanssa mallasohraa, rypsiä ja kevätvehnää. Lisäksi käyn palkkatöissä Agronomiliitossa Helsingissä.

Mitä suku sinulle merkitsee?

Suku merkitsee omia juuria. Suku ja sukulaisuus on aina olleet minulle tärkeitä. Jo lapsuudessa oli aina merkkitapahtuma, kun sukulaiset poikkesivat Suivalaan. On myös paljon muistoja serkusten kanssa vietetyistä kesälomista.

On hienoa, että suvussa on säilynyt perinteitä. Vaarin ja mummun jo 40-luvulla aloittama perinne hiihtokilpailusta on hieno säilynyt perinne. Viime talvenakin meitä oli ennätykselliset 23 hiihtäjää - vaarin ja mummun jälkeläisiä perheineen. On hienoa, että on yhteisiä traditioita.

Nyt uutena puheenjohtajana, minkälaisena näet sukuseuran toiminnan?

Toivoisin, että sukuseura onnistuisi toimimaan yhdistävänä verkostona sukulaisuuteen. Lisäksi pidän tärkeänä sitä, että onnistumme tallentamaan suvun historiaa niin, että se on siitä kiinnostuneiden saatavilla.

Miten hämäläisyys näkyy sinussa? :)

Jaa-a. Sitä täytyy varmaankin kysyä muilta…


1 kommentti:

Risto Sipilä kirjoitti...

Onnittelut ja kiitokset suostumisestasi puheenjohtajan tehtävään. Kun haastattelussasi kysyttiin hämäläisyyden vaikutuksesta, siirsit vastauksen poliitikon lailla muille. Minä voin puolestaan luonnehtia, ettei hämäläisten niskaan sälytetty hitaus ainakaan istu sinuun. Meihin vanhempiin ehkä paremmin...