perjantai 1. helmikuuta 2008

Sukulaisia esittelyssä: kunniapuheenjohtaja Heikki SipiläAkaan Sipilän sukuseuran Sukulaisia esittelyssä -ketju on luonnollista aloittaa seuran ensimmäisestä puheenjohtajasta Heikki Sipilästä.

Esittele itsesi

Olen Heikki Sipilä, Akaan Sipilän talon toiseksi vanhimman pojan Väinön vanhin poika. Synnyin Kurussa vuonna 1936. Vuosi on muuten sama, jolloin Suomi voitti olympiahistorian ensimmäisen viestihiihtokilpailun Kalle Jalkasen huikean ankkuriosuuden ansiosta. Näin on kerrottu.

Ollessani reilun vuoden ikäinen muutin Kurusta Kärkölään Väinö-isän ja Hilja-äidin mukana. Kärkölässä vietin lapsuuteni ja nuoruuteni yhdessä sisarusteni Antin, Helenan, Maijan ja Ullan kanssa. Aikuisikäni olen asunut pääkaupunkiseudulla, pääasiassa Espoossa. Viime vuosina olen asunut myös Suolahdessa, keskisuomalaisissa maisemissa.


Kerro joku sinulle tärkeä sukuun liittyvä muisto

Sukuseuran yksi tärkeistä tehtävistä on edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta. Muistan, miten Martti-setä piti sitä asiaa erittäin tärkeänä. Yhdessä serkusten Riston ja Erkin kanssa sitten suunnittelimme ja käynnistimme sukuseuran toiminnan. Perustava kokous pidettiin vuonna 1991.


Mihin saakka sukutuntemuksesi ulottuu?

Osana sukuseuran toimintaa olen tutkinut paljon suvun vaiheita. Tietoa sukulaisista on etsitty Hämeen maakunta-arkistosta sekä Kansallisarkistosta. Tätä kautta suvun haaroihin on tullut tutustuttua aika laajalti. Sisarusten perheiden kanssa olemme olleet paljon tekemisissä. Serkusten kanssa olemme pitäneet myös yhteyttä tässä vuosien varrella. Sukuseuraa on ollut mukava rakentaa yhdessä serkkujen kanssa. Sukuseuran laajennuttua on ollut ilo tutustua myös kaukaisempiin sukulaisiin.

Erityinen kiinnostus sukututkimusta kohtaan kasvoi vasta aikuisiällä. Viialassa nuorena poikana yritin kyllä opetella tuntemaan nimeltä Rautasen viisi sisarusta. Olinkin tokaissut silloin, että Rautasia ja vitamiineja on mahdotonta oppia!


Kerro saavutuksistasi

Saavutuksia on pieniä ja isoja. Niitä on ehkä vaikea lähteä erittelemään. Hiihto on aina ollut läheinen harrastus, mutta innostuin siitä varsinkin keski-iässä. Sen innostuksen seurauksena minulla on hiihtoneuvoksen arvomitali eli 15 hiihdettyä Finlandia-hiihtoa. Talvilajien vastapainona osallistuin kesäisin Maaseutuveneessä myös kymmeneen Sulkavan soutuun. Soutusaaliina sain siten soutuneuvoksen arvonimen!


Mikä on mieleenpainuvin matkakohde?

Matkakohteista mieleenpainuvimpia ovat olleet Veteranos-kaveriporukalla tehdyt matkat Koitereelle ja Lappiin.

Kenen sukulaisen haluaisit vastaavan kysymyksiin seuraavaksi?

Heittäisin pallon seuraavaksi kummipojalleni Jarkko Sipilälle eli Jaralle ja Ilkka Mannille (tyttäremme Kati ja Mimma pelasivat samassa joukkueessa koripalloa jo ennen kuin tiesimme olevamme sukulaisia).


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

15.2-08 Martinlaakso
Heikin arvokas työ on lisännyt meidän sisarustenkin tietoa ja ymmärrystä sukuasioita kohtaan.Heikki oli jo varhaislapsuudessa hyvin kiinnostunut kaikenlaisista tapahtumista kodissa ja sen ulkopuolella.Hän oli 4v.2kk. kun tokaisi juuri syntynyttä pikku-siskoaan katsoessaan"Tuo likka ei tiedä vielä Rytistä mitään."Tarkkakorvainen poika oli seurannut keskusteluja,sillä presidentti Ryti oli juuri aloittanut virassaan.T.Helena-sisko