keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Jäsenkirje 2/2015

AKAAN SIPILÄN SUKUSEURAN JÄSENKIRJE 2/2015
Kärkölässä 12.4.2015

Hyvät sukulaiset!
Tervetuloa lauantaina 6. kesäkuuta sukutapaamiseen juhlistamaan Akaan Sipilän sukuseuran 25. toimintavuotta. Juhlavuoden kunniaksi risteilemme kauniissa järvimaisemissa Hopealinja-vesibussilla Hämeenlinnan Aulangolta Hattulaan Lepaan kartanolle, jossa ruokailemme ja tutustumme kartanon ympäristöön.


Lepaan kartano puutarhoineen ja puistoineen on hieno kulttuurihistoriallinen nähtävyys. Kartano on todennäköisesti perustettu jo 1200-luvulla. Kartanon englantilaistyylinen puisto on peräisin 1840-luvulta ja barokkityylinen puutarha vuodelta 1935. Nykyisin kartano toimii Hämeen Ammattikorkeakoulun puutarha-alan yksikkönä.

Suvun kantatila Akaassa on Jumusen-järven tuntumassa. Lapsuutensa niissä maisemissa viettäneet muistavat hyvin, miten Hämeenlinna – Tampere väliä seilannut Hopealinja-alus ilmestyi päivittäin järvimaisemaan. ”Martti-setä ja Lauri-setä huusivat äänekkäästi ’vesibussi’”, muistelee sukuseuran varapuheenjohtaja Helena Höysniemi. ”Saatoimme tosiaan soudella lähemmäksi keinumaan laivan aalloilla, mennä uimaan tai ainakin juosta laiturille”, kertailee sukuseuran entinen puheenjohtaja Kirsti Taattola 50- ja 60-luvun kesämuistoja. Ohessa Jorma Sipilän valokuva vesibusseista Kaivannon laiturissa vuonna 1950. Nyt juhlavuonna onkin hienoa viettää yhteistä aikaa Hopealinjan järvimaisemissa. Oheisessa kuvassa myös Hopealinjan vesibussit Tampere (vas.) ja Aulanko (oik.) vuonna 1959 Toijalan satamassa, jossa ne kohtasivat päivittäin. M/S Aulanko tuotiin vuonna 1953 Hollannista ja M/S Tampere tehtiin Vaasassa vuonna 1957. Kuvan toimittanut Erkki Sipilä.

Tarkempaa tietoa sukutapaamisen ohjelmasta liitteenä. Ilmoittautumiset viimeistään 20. toukokuuta sukuseuran sihteerille (akaansipila@outlook.com tai postitse). Sukutapaamisen yhteydessä pidetään sukukokous. Sukuseuran uudet säännöt on hyväksytty vuoden vaihteessa, joten tämä sukukokous on ensimmäinen, jossa sovelletaan näitä uusia sääntöjä. Uudistetut säännöt on julkaistu sukuseuran kotisivuilla (http://akaansipila.blogspot.fi). Sukukokouksen asialistan löydät kirjeen liitteenä.

Kuluneen talven aikana hallitus on pyrkinyt edelleen parantamaan tiedonkulkua kaikkiin sukuhaaroihin. On jatkettu sukuhaarojen yhteyshenkilöiden etsimistä ja yhteystietojen päivittämistä jäsenrekisteriin. Toivommekin myös ensikertalaisia mukaan kesän sukutapaamiseen.
Tämän kirjeen liitteenä on sukuseuran hallituksen ja toimihenkilöiden yhteystiedot. Otamme mielellämme vastaan ideoita ja ajatuksia sukuseuran toiminnan kehittämisestä.

Hyvää kevättä ja tervetuloa sukutapaamiseen!


Mari Raininko Mirja Sipilä
puheenjohtaja sihteeri
p. 0400 744340


Mirja Sipilä
sihteeri

Liitteet
sukukokouksen asialista
sukutapaamisen ilmoittautumislomake
sukuseuran hallituksen yhteystiedot

Tämä sukukirje on lähetetty sähköpostilla niille sukuseuran jäsenille ja sukuun kuuluville, joiden sähköpostiosoite on yhdistyksen tiedossa. Muille sukuseuran jäsenille kirje on lähetetty postitse. Yhteystietoja ei luovuteta ulkopuolisille. Sukukirje on myös julkaistu suvun Internet- ja Facebook-sivuilla. Yhteystiedot voi päivittää sähköpostitse osoitteeseen akaansipila@outlook.com tai sihteeri Mirja Sipilälle. Toivomme erityisesti, että ilmoitat sähköpostiosoitteesi. Sihteerille voi myös ilmoittaa, jos ei enää halua sukuseuran postia.

Akaan Sipilän sukuseuran
Kotisivut
http://akaansipila.blogspot.fi/

Facebook-ryhmä
Hei Me Ollaan Sukua – Akaan Sipilät

Sähköposti
akaansipila@outlook.com


Sukutapaamisen ohjelma:
Akaan Sipilän sukuseuran sukutapaaminen lauantaina 6.6.2015. Ohessa päivän ohjelma:
LA 6.6. – 2015 Sukutapaamisen ohjelma
klo 10.45 tapaaminen Hämeenlinnan Aulangolla satamassa ja siirtyminen Hopealinja-alukseen
klo 11.15 lähtö Hopealinja-aluksella Aulangolta Lepaalle (reittiliikenne)
klo 12.30 saapuminen Lepaan laivalaituriin, siirtyminen Lepaan kartanoon
klo 12.45 lounas
klo 13.45 siirtyminen päärakennukseen (etäisyys n. 300 m)
klo 14.00 Lepaan kartanon esittely ja sukuseuran vuosikokous
klo 15.30 omatoimista tutustumista kartanoalueen puistoon ja ympäristöön
klo 16.00 siirtyminen bussilla tai kävellen Lepaan viinitilalle (etäisyys n. 800 m). Viinitilalla mahdollisuus omakustanteiseen kahviin tai talon viiniin sekä ostomahdollisuus viini- ja puutarhamyymälässä.
klo 17.00 lähtö bussilla viinitilalta takaisin Aulangolle
klo 17.30 saapuminen Aulangolle, jonka jälkeen tarvittaessa myös Hämeenlinnan juna- ja linja-autoasemalle


Sukutapaamisen osallistumismaksu on täysi-ikäisiltä €40 /henkilö sekä 4-17 vuotiailta €10 /henkilö sisältäen Hopealinja-risteilyn Aulanko-Lepaa, lounaan Lepaan kartanolla ja bussikuljetuksen Lepaalta takaisin Aulangolle. Maksu suoritetaan paikan päällä lounaan yhteydessä.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 20. toukokuuta 2015 sähköpostitse osoitteeseen akaansipila@outlook.com tai sukuseuran sihteerille: Mirja Sipilä, Rastaanpesä 8 C, 02620 Espoo. Ilmoitathan samalla mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Kokouksessa päätetään toimikauden 2015-2016 jäsenmaksu, jonka voi maksaa kokouksen jälkeen paikan päällä tai myöhemmin pankkiin Nordea FI60 1228 3000 0308 07 / Akaan Sipilän sukuseura.

Lisätietoja:
Hopealinja:
http://www.hopealinja.fi/

Museovirasto - Hattulan keskiaikaiset kartanot ja Lepaan puutarhaopisto:
http://www.rky.fi/read/asp/r_kohde_det.aspx?KOHDE_ID=3970

Hämeen Ammattikorkeakoulu – Lepaan historia:
http://www.hamk.fi/tietoa-hamkista/kampukset-ja-kartat/Sivut/lepaa.aspxHopealinja liikennöi Kylpylähotelli Rantasipi Aulangon laiturista.
Saapuminen Hämeenlinnan Aulangolle omalla autolla:

Hotellialueella ja sen lähiympäristössä on maksuttomia parkkipaikkoja. Varaathan aikaa parkkeeraukseen sekä siirtymiseen hotellin laiturialueelle.
Kylpylähotelli Rantasipi Aulanko
Aulangontie 93
13210 HÄMEENLINNA
Puh. (03) 658 801

Saapuminen Hämeenlinnan Aulangolle julkisilla:
Hämeenlinnaan pääsee hyvin junalla sekä linja-autolla. Hämeenlinnan paikallisliikenne kuljettaa n. 20 minuutissa linja-autolla suoraan Kylpylähotelli Rantasipi Aulangon pihaan. Linjat 2 ja 13 kulkevat linja-autoasemalta rautatieaseman kautta kerran tunnissa. Kertalippu: aikuinen 3,30 €, lapsi 1,70 €. Tarkistattehan lähtöajat sekä hinnat vielä suoraan liikennöitsijältä.
http://www.hameenlinna.fi/Palvelut/Liikenne/Aikataulut-ja-reitit/

Lepaan kartanolta bussikuljetus takaisin Aulangolle sekä tarvittaessa Hämeenlinnan rautatie- ja linja-autoasemalle.


Kuvat: Erkki Sipilä, Jorma Sipilä, Lepaan matkailu

Ei kommentteja: