keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Akaan Sipilän Sukuseuran jäsenkirje


AKAAN SIPILÄN SUKUSEURAN JÄSENKIRJE
Kärkölässä 23.4.2014

Hyvät sukulaiset!
Tervetuloa sukutapaamiseen lauantaina 7. kesäkuuta. Tapaaminen järjestetään Loimaalla, paikkana Suomen maatalousmuseo Sarka.

Suomen maatalousmuseo Sarka on valtakunnallinen maatalousalan erikoismuseo. Sarka välittää perinnettä ja tietoa, antaa elämyksiä ja avaa näköaloja maatalouden nykypäivään ja historiaan. Maatalousmuseossa tutustutaan maatalouden töihin vuoden kierron mukaisesti. Näyttely esittelee sekä menneitä että nykyisiä työtapoja. Näyttelyn kerronta perustuu aitojen esineiden ja tekstien lisäksi kuvamateriaaliin ja havainnollisiin pienoismalleihin. Elokuvat, mainospätkät ja äänet elävöittävät tunnelmaa. Ja pääsee näyttelyssä kokeilemaan konelypsyäkin peltilehmä Pellikin kanssa!

Sukutapaamisen yhteydessä pidetään yhdistyksen varsinainen sukukokous. Kokouksen esityslistalla on sääntöuudistuksen toinen käsittely. Ensimmäinen käsittely oli viime vuoden sukukokouksessa. Kokouksen yhteydessä Arvo Pukkila kertoo Isomäen suvun vaiheista.

Kuluneen talven aikana hallitus on tehnyt työtä sukutietojen ajantasaistamiseksi. Lisäksi valmistelussa on ollut yhteyshenkilöiden nimeäminen sukuhaaroittain tiedonkulun parantamiseksi.

Tämän kirjeen liitteenä on nykyinen sukuseuran hallituksen ja toimihenkilöiden yhteystiedot. Toivomme mielellämme ideoita ja ajatuksia sukuseuran toiminnan kehittämisestä.

Hyvää kevättä ja tapaamisiin Loimaalla.


Mari Raininko
puheenjohtaja
p. 0400 744340

Mirja Sipilä
sihteeri

Liitteet
sukukokouksen asialista
sukutapaamisen ilmoittautumislomake
sukuseuran hallituksen yhteystiedot

Tämä kirje on lähetetty sähköpostilla niille sukuseuran jäsenille, joiden sähköpostiosoite on yhdistyksen tiedossa. Muille sukuseuran jäsenille kirje on lähetetty postitse. Kirje on myös julkaistu suvun Internet- ja Facebook-sivuilla. Yhteystiedot voi päivilttää sähköpostitse osoitteeseen akaansipila@outlook.com tai sihteerille Mirja Sipilälle. Toivomme, että ilmoitat sähköpostiosoitteesi.


Akaan Sipilän sukuseuran
• Kotisivut: http://akaansipila.blogspot.fi/
• Facebook ryhmä: Hei Me Ollaan Sukua – Akaan Sipilät
• Sähköposti: akaansipila@outlook.com


***********************
Sukutapaamisen ohjelma:
Kokoonnumme tänä vuonna lauantaina 7.6.2014 Loimaalle Suomen maatalousmuseo Sarkaan.

Ohessa päivän ohjelma:
LA 7.6. – 2014 Sukutapaamisen ohjelma
11.30 Ilmoittautuminen ja lounas
12.30 Puheenjohtajan tervehdys
Arvo Pukkila kertoo Isomäen suvun vaiheista
sääntömääräinen sukukokous 2014
kahvit
14.00 Suomen maatalousmuseo Sarka, opastettu kierros
15.00 Vapaata tutustumista museoon, museo sulkeutuu klo 17.00

Sukutapaamisen osallistumismaksu on €20 / henkilö sisältäen lounaan, pääsymaksun museoon sekä opastetun museokierroksen. Alle 18-vuotiaat maksutta sukutapaamiseen ja lounaalle. Maksu suoritetaan paikan päällä maatalousmuseolla sukuseuran ilmoittautumispisteessä.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 26. toukokuuta 2014 sukuseuran sihteerille: Mirja Sipilä, Rastaanpesä 8 C, 02620 Espoo tai sähköpostitse osoitteeseen akaansipila@outlook.com.

Kokouksessa päätetään vuoden 2014 jäsenmaksu, jonka voi maksaa kokouksen jälkeen paikan päällä tai myöhemmin pankkiin Nordea FI60 1228 3000 0308 07 / Akaan Sipilän sukuseura.


****************************************************
Tulo-ohjeet Loimaalle Suomen maatalousmuseo Sarkaan:
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, 32200 LOIMAA
puhelin (02) 7637 700
http://www.sarka.fi/

Museo sijaitsee Turku-Tampere -valtatien (valtatie 9) varressa noin 5 kilometriä Loimaan kaupungista Turkuun päin.
Junayhteydet: http://www.vr.fi/
Linja-autoyhteydet: http://www.matkahuolto.fi

Pääset 9-tien ja Vanhankirkontien risteykseen (matkaa museolle n. 500 metriä) joillakin vakiovuorobusseilla. Tiedustele vuoroja Matkahuollosta, puh. 0200 4023. Jos tarvitset kuljetusta Loimaan rautatie- tai linja-autoasemalta, ilmoitathan asiasta sukuseuran sihteerille ilmoittautumisen yhteydessä, viimeistään 26.5..


*****************************
Ajankohtaista Sarka-museossa:
Lähde: Suomen maatalousmuseo Sarka, http://www.sarka.fi

Perusnäyttely
Maatalousmuseon perusnäyttelyssä tutustutaan maatalouden töihin vuoden kierron mukaisesti. Näyttely esittelee sekä menneitä että nykyisiä työtapoja esimerkkeinään mm. talviset metsätyöt, EU-lomakkeiden täyttäminen, naisten käsityöt ja viljan jauhaminen. Samalla kerrotaan niin sukutilojen historiasta kuin navettarakennusten muuttumisestakin.
Museon aulassa on vaikuttava ja kiehtova pienoismalli Ajan virta, joka kertoo kuvitteellisen Sarkajoen kylän kolmetuhatvuotisen kehityksen aina pronssikaudesta 2000-luvulle saakka.

Koneista voimaa!
Koneista voimaa! -näyttely esittelee suomalaisen maatalouden koneellistumisen historiaa työkone-esimerkkien avulla. Näyttely rakentuu viiden teeman ympärille: kevättyöt, heinänkorjuu, elonkorjuu, syysmuokkaus ja salaojitus. Koneista voimaa! -näyttely on esillä museon lisärakennuksessa.

MAAT, METSÄT, TEHTAAT (22.4.-15.11.2014)
Maat, metsät, tehtaat on näyttely pitkästä 1950-luvusta. Aikakautta leimasivat jälleenrakennus, puute, kova työnteko ja säädyllinen elämä. Näyttelyssä käsitellään suomalaisen yhteiskunnan muutosta arjen, kodin, koulunkäynnin ja työnteon näkökulmista.

Suomi toipui sodasta, vaurastui ja alkoi myös hitaasti uudistua. Maaseudulle raivattiin pientiloja, joet täyttyivät keväisin tukkilautoista ja tehtaita laajennettiin, jotta sotakorvaukset saatiin ajallaan maksettua. Enemmistö suomalaisista asui vielä maalla, lapsia oli kaikkialla. Maat, metsät, tehtaat -näyttelyssä voi ihastella muun muassa kotitalouksien avuksi tullutta pulsaattoripesukonetta tai Valmet 20 -traktoria, joka suunniteltiin kotimaiseksi työjuhdaksi pelloille ja metsiin.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Suomen Akatemian Happy Days? -tutkimushankkeen, Työväenmuseo Werstaan ja Suomen Metsämuseo Luston kanssa Koneen säätiön tuella.

Kylien kertomaa (6.5. – 31.8.)
Tarkempia tietoja näyttelystä tulossa Sarka-museon kotisivuille.


Näyttelyistä tarkemmin Sarka-museon kotisivuilla.

Ei kommentteja: