maanantai 5. joulukuuta 2011

Marjaliisa Kauppisen luoma lasten joulupolku Seurasaaressa SU 11.12.Kotiliesi 23/2011 kirjoittaa:
Mitä mielessä Joulupolun ”äiti” Marjaliisa Kauppinen? Marjaliisa Kauppinen, sukumme jäsen (taulu 6210, sukukirja s. 92), on luonut lapsille (ja aikuisille) Seurasaareen epäkaupallisen jouluelämyksen, joulupolun. Tapahtuma SU 11.12. klo 13-17. Lue alla Kotilieden kirjoitus:Mitä mielessä Joulupolun ”äiti” Marjaliisa Kauppinen?
1. Ideoin laisten joulupolun 16 vuotta sitten. En pitänyt siitä, että lapsille tuntui joulussa olevan tärkeitä vaan lahjat. Halusin tuoda heille joulun perinteitä, satua ja luontoa – täysin epäkaupallisen jouluelämyksen. Ja tässä olemme onnistuneet: Seurasaaren joulupolulla käy vuosittain noin 15 000 vierasta. Tapahtumaa on järjestämässä satoja vapaaehtoisia, piparinjakajana näkee usein myös presidentti Tarja Halosen. Tämän idean soisin varastettavaksi muuallekin Suomeen!

2. Oma oikea joulu löytyy maalta, lasten ja lastenlapsien kanssa. Hienoin hetki on, kun kaiken touhun jälkeen pääsee yön hiljaisina hetkinä savusaunaan. Vielä jos on lunta ja kirkas tähtitaivas, se on parasta.

3. Mielessäni on jo seuraava haave: saada Helsingin keskustaan tangotori! Puinen, siirrettävä lava voisi sijaita vaikka Hakaniemen torilla. Siellä soittaisivat ilmaiseksi esimerkiksi eläkeläisten harrastusorkesterit. Torilla kävijä voisi nauttia musiikista ja tanssia pari tangoa ostosreissun lomassa. Näin hyödynnettäisiin hienoa tangokulttuuriamme ja tuotaisiin iloa ihmisille.

Seurasaaren joulupollku 11.12. klo 13-17. Vapaa pääsy. Lapsille tarjolla puuroa: omat lautaset ja lusikat mukaan.

www.joulupolku.netEi kommentteja: